olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierożki w cieście francuskim na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciekawy pomysł na przygotowanie szybkiej przekąski z ciasta francuskiego i mięsa, a mianowicie pierożki mięsne.

Pierożki w cieście francuskim na ostro Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierożki w cieście francuskim na ostro

 

  • 3 cebule
  • 300 gram wołowiny gotowanej
  • 1 łyżka Vegety
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki

Sposób przygotowania:

Pierożki w cieście francuskim na ostro
Cebulę obieram, kroję i podsmażam na patelni. Następnie doprawiam ją Vegetą. Ugotowaną i zmieloną wołowinę łączę z cebulą, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto francuskie kroję w kwadraty, a na każdym z nich umieszczam łyżeczkę farszu. Pierożki sklejam tak, aby powstały z nich trójkąty. Następnie umieszczam je w piekarniku nagrzanym do 180C. Pierożki piekę do momentu, aż uzyskają piękny brązowy kolor.
Pierożki w cieście francuskim na ostro
Cebulę obieram, kroję i podsmażam na patelni. Następnie doprawiam ją Vegetą.
Pierożki w cieście francuskim na ostro
Ciasto francuskie kroję w kwadraty, a na każdym z nich umieszczam łyżeczkę farszu.
Pierożki w cieście francuskim na ostro
Pierożki sklejam tak, aby powstały z nich trójkąty. Następnie umieszczam je w piekarniku nagrzanym do 180C.