Sposób przygotowania:
Wątróbka z piekarnika z cebulą, jabłkiem, żurawinąETAP 1:
Cebulę obrać i pokroić w piórka. Jabłka umyć, osuszyć, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w półksiężyce.
Wątróbkę oczyścić z błonek, umyć i pozostawić na sicie żeby obciekła.
Następnie przełożyć do miseczki i dodać olej rzepakowy i majeranek. Pomieszać.
Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć wymieszane jabłka z cebulą. Posypać suszoną żurawiną. Wyłożyć wątróbkę w majeranku.
Naczynie przekryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 35-40 min.
Po upieczeniu dodać miód ,pieprz czarny , sól i wszystko delikatnie przemieszać.
Smacznego.