Sposób przygotowania:
Pierożki z jagodami i słodką śmietanką
Ciasto: Mąkę wysypujemy na stolnicę, uklepujemy środek i wbijamy jajka. Wyrabiamy ciasto dolewając wodę. Wyrabiamy tak długo aż nie będzie nam się kleić do rąk. Wyrobione ciasto przekroić na dwie połówki i rozwałkować. Wyciąć kółka za pomocą szklanki. Farsz: Jagody umyć, przebrać i osuszyć. Wymieszać z cukrem. Na koła nałożyć farsz i zlepiać za pomocą maszynki do pierogów. Zagotować wodę na pierogi, wlać olej.Śmietanka: Śmietanę wymieszać, dodać cukier i wymieszać. Pierogi wrzucić do gotującej się wody. Gotować tak długo aż wyjdą na wierzch. Gotowe pierogi nakładamy i polewamy śmietanką. Możemy posypać jagodami. Smacznego :)
KasiaJulcia
julcia12437