olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Pierożki z pikantnym nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierożki z ciasta francuskiego wypełnione nadzieniem powstałym z połączenia cebuli, czosnku i boczku i odpowiednio doprawionego.

Pierożki z pikantnym nadzieniem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierożki z pikantnym nadzieniem

 

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 gram boczku wędzonego
  • 3 cebule
  • 2 główki czosnku
  • 1 łyżeczka Kucharka
  • 4 łyżki oleju
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej

Sposób przygotowania:

Pierożki z pikantnym nadzieniem
Cebulę obieram, drobno kroję, po czym podsmażam na oleju, dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażony boczek, a następnie doprawiam całość Kucharkiem, pieprzem i ostrą papryką. Ciasto francuskie kroję na kwadraty. Na każdym z nich nakładam łyżeczkę farszu. Zlepiam brzegi i układam na blaszce wyłożonej pergaminem. Pierożki piekę w piekarniku nagrzanym do 180C przez 30 minut.
Pierożki z pikantnym nadzieniem
Cebulę obieram, drobno kroję, po czym podsmażam na oleju.
Pierożki z pikantnym nadzieniem
Czosnek obieram, po czym przeciskam go przez praskę.
Pierożki z pikantnym nadzieniem
Boczek kroję, po czym podsmażam na patelni.
Pierożki z pikantnym nadzieniem
Ciasto francuskie kroję na kwadraty średniej wielkości.

Tagi:

ciasto