Sposób przygotowania:
Pierś alla balsamico
Mięso umyć, osuszyć. Pokroić na medaliony krojąc pierś pod kątem. Do miski wycisnąć sok ( uważać na pestki), dodać ocet balsamiczny. Zioła umyć, dobrze osuszyć i drobniutko posiekać. Dodać do miski z płynami. Doprawić sola i świeżo mielonym pieprz em. Dobrze wymieszać. Wrzucić kurczaka i dokładnie wymieszać aby marynata pokryła każdy kawałek mięsa. Przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na około 4 godziny. Po tym czasie na patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć z obu stron każdy kawałek mięsa. Gdy to nastąpi do marynaty, która została w misce dolać 1/2 szklanki wody i wymieszać. Następnie wlać na patelnię i dusić mięso do miękkości. W między czasie w 1/2 połowie wody wymieszać dobrze makę i wlać na patelnię. Dokładnie wymieszać i zagotować. Obiadek gotowy:)