Sposób przygotowania:
Pierś faszerowana kozakami, serkiem i kiełbasą
Farsz: Cebulę obrać i pokroić w małą kosteczkę. Grzyby oczyścić i pokroić w małe kawałki. Na patelni roztopić masło i wrzucić cebulkę. Zeszklić. Dodać kozaki i smażyć do zmniejszenia przez grzyby objętości. Serek pokroić na kilka mniejszych kawałków i dodać na patelnię. Smażyć cały czas mieszając aż serek się rozpuści. Doprawić do smaku sosem, pieprzem i odrobiną soli. Dobrze wymieszać. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić. Mięso: Mięso umyć, osuszyć i rozkroić jak książkę. Lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić do smaku i nałożyć farsz grzybowo-serowy. Z kiełbasy zdjąć osłonkę i przekroić ją na pół. Ułożyć na farszu i ściśle zwinąć roladkę, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia panierki, często obracając pakiecik aby panier się nie przypalił. Przed podaniem wyjąć wykałaczki, smacznego!