Sposób przygotowania:
Rolada z piersi faszerowana szpinakiem i serem
Pierś dwie połówki myjemy i osuszamy .Robimy nacięcie w środku piersi do prawie samego końca .Paprykę wymieszaną z solą nacieram pierś od środka i na zewnątrz. Szpinak wkładam na nagrzaną patelnie z olejem i smażę do rozmrożenia. Dodaję migdały i ser camembert pokrojony w kostkę. Szpinak łączy się z migdałami i serem , kiedy zostaje farsz zredukowany dodaje sól do smaku. Zostawiam do ostygnięcia.Faszeruje pierś wkładając farsz do samego końca . Maczam roladę w jajku i bułce tartej i smażę na patelni z obu stron koło 20 minut i teraz dusze aby nabrało miękkości po następnych 20 minutach zdejmuje pokrywkę i smażę już z obu stron koło 15 minut . Dodatkowo sałata na której zostanie podana rolada Przygotowanie :Do miseczki wlewam oliwę wino i wodę, dodaje sok z cytryny i miód . Doprawiam solą i pieprzem.Mix sałat opłukuje bod bieżąca wodą osuszam i wkładam do miski . Sparzam pomidory i kroje w kostkę , dodaję do sałaty . Skrapiam dresingiem sałatę i na wierzch kładę pokrojony ser camembert . Teraz kładę roladę na przygotowanej sałacie. Kroje ją na połowę i podaje .