lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rolada z piersi faszerowana szpinakiem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Rolada z piersi faszerowana serkiem camembert z czosnkiem i szpinakiem .Danie pachnie wiosną . Doskonała harmonia smaków .

Rolada z piersi faszerowana szpinakiem i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rolada z piersi faszerowana szpinakiem i serem

 

  • Pierś z kurczaka 2 połówki

 

 

  • Sól cypryjska w płatkach do smaku

 

  • Papryka czerwona mielona 2 łyżeczki

 

 

 

 

 

  • olej do smażenia 50 ml

 

 

  • Dodatkowo sałata na której zostanie podana rolada

 

 

 

  • Serek Turek camembert czosnkowy

 

  • Dressing do sałatki

 

 

  • 6 łyżek oliwy z oliwek EXTRA VIRGIN

 

  • łyżka wody

 

 

 

 

  • wino wytrawne białe 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Rolada z piersi faszerowana szpinakiem i serem
Pierś dwie połówki myjemy i osuszamy .Robimy nacięcie w środku piersi do prawie samego końca .Paprykę wymieszaną z solą nacieram pierś od środka i na zewnątrz. Szpinak wkładam na nagrzaną patelnie z olejem i smażę do rozmrożenia. Dodaję migdały i ser camembert pokrojony w kostkę. Szpinak łączy się z migdałami i serem , kiedy zostaje farsz zredukowany dodaje sól do smaku. Zostawiam do ostygnięcia.Faszeruje pierś wkładając farsz do samego końca . Maczam roladę w jajku i bułce tartej i smażę na patelni z obu stron koło 20 minut i teraz dusze aby nabrało miękkości po następnych 20 minutach zdejmuje pokrywkę i smażę już z obu stron koło 15 minut . Dodatkowo sałata na której zostanie podana rolada Przygotowanie :Do miseczki wlewam oliwę wino i wodę, dodaje sok z cytryny i miód . Doprawiam solą i pieprzem.Mix sałat opłukuje bod bieżąca wodą osuszam i wkładam do miski . Sparzam pomidory i kroje w kostkę , dodaję do sałaty . Skrapiam dresingiem sałatę i na wierzch kładę pokrojony ser camembert . Teraz kładę roladę na przygotowanej sałacie. Kroje ją na połowę i podaje . 
Rolada z piersi faszerowana szpinakiem i serem
Szpinak wkładam na nagrzaną patelnie z olejem i smażę do rozmrożenia.
Rolada z piersi faszerowana szpinakiem i serem
Dodaję migdały i ser camembert pokrojony w kostkę. Szpinak łączy się z migdałami i serem , kiedy zostaje farsz zredukowany dodaje sól do smaku. Zostawiam do ostygnięcia.
Rolada z piersi faszerowana szpinakiem i serem
Faszeruje pierś wkładając farsz do samego końca .
Rolada z piersi faszerowana szpinakiem i serem
Maczam roladę w jajku i bułce tartej i smażę na patelni z obu stron koło 20 minut i teraz dusze aby nabrało miękkości po następnych 20 minutach zdejmuje pokrywkę i smażę już z obu stron koło 15 minut .