Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierś gęsia z miodem i cytryną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Aromatyczne mięso gęsie słodko - kwaśno - ostro

Pierś gęsia z miodem i cytryną Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś gęsia z miodem i cytryną

 

Sposób przygotowania:

Pierś gęsia z miodem i cytryną
Podwójną pierś z gęsi oczyszczamy, czosnek obieramy, a do miseczki przekładamy miód. Do miodu wciskamy ząbki czosnku oraz sok z cytryny, dodajemy olej oraz łyżeczkę soli, sporo pieprzu, majeranek, liście i ziele angielskie (po 2 sztuki) - marynatę bardzo dokładnie mieszamy. Pierś od strony skóry nacinamy w kilku miejscach, dzięki czemu marynata najdzie w głąb mięsa. Pierś nacieramy dokładnie marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. Pieczemy w rękawie kuchennym przez ok 60 minut.
Pierś gęsia z miodem i cytryną
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki....
Pierś gęsia z miodem i cytryną
Do miodu wciskamy ząbki czosnku oraz sok z cytryny,
Pierś gęsia z miodem i cytryną
Pierś od strony skóry nacinamy w kilku miejscach,.