Kuchniamaryny

Kuchniamaryny

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Pierś grillowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Szybki obiadek, pierś soczysta, z nutą ziołową, bez tłuszczu, tylko na grillu do tego frytki z piekarnika, pysznie brzmi...chętnych zapraszam po przepis.

Pierś grillowana Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś grillowana

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • kurczak ziołowy 1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek 20g
  • frytki wg uznania

Sposób przygotowania:

Pierś grillowana
Pierś opłukać i osuszyć, przekroić na pół wykroić kostki, pozbawić błonek, przeciąć wzdłuż, przygotować marynatę z przypraw i oliwy, wymieszać po nacierać płaty mięsa. Tak przygotowane mięso położyć na patelni grillowej bez tłuszczu, grillować z obu stron na rumiano :) Rozgrzać piekarnik do 220 st na blaszkę wyłożyć papier i wyłożyć na niego frytki rozłożyć na równomiernie na blaszce wstawić do piekarnika rozgrzanego na 3 szynę od dołu i piec 20 minut mieszając od czasu do czasu :) Podawać z sosem ulubionym u mnie był czosnkowy i ketchup.
Pierś grillowana
piersi opłukać, pozbawić błonek, przeciąć wzdłuż
Pierś grillowana
przygotowac marynatę, gotową nasmarować płaty mięsa
Pierś grillowana
tak przygotowane mieso grilujemy na kolor bursztynowy
Pierś grillowana
piękny zapach, piersi nabierają barwy