caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kurczak z pikantnym smaczkiem. Dobry również na grill.

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie

 

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka marynowana w musztardzie
Każdy filet przekroić wzdłuż na 2 części. Mięso oprószyć solą i pieprzem, włożyć do miski, dodać musztardę i całość dokładnie wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na minimum 1 godzine. Zamarynowane mięso usmażyćna oleju lub upiec na grillu.
Pierś kurczaka marynowana w musztardzie
Pierś kurczaka marynowana w musztardzie
Pierś kurczaka marynowana w musztardzie
Pierś kurczaka marynowana w musztardzie