Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka panierowana w krakersach
Pierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Ja piersi rozkroiłam wzdłuż na cienkie płaty. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz odrobiną soli i pieprzu. Do jogurtu włożyć kawałki mięsa i dokładnie wymieszać aby jogurt pokrył dokładnie mięso. Odstawić do lodówki na minimum godzinkę ale najlepiej na całą noc. Krakersy rozdrobnić w rozdrabniaczu tak aby pył pył ale również małe kawałeczki. Zamarynowane w jogurcie kawałki mięsa panierować w krakersach a następnie ułożyć na blaszce włożonej papierem do pieczenia lub natłuszczoną folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i zapiekać ok 25-30 minut. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie suróweczka z sałaty lodowej, ogórka i marchewki.