Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smażone kotleciki z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. Pomysł na szybki w przygotowaniu, smaczny obiad:)

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty. Płatki zmiksować blenderem. Do płatków dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać. Kawałki mięsa maczać w jajku i obtaczać w przygotowanej panierce. Panierkę docisnąć do mięsa. Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Pierś z kurczaka panierowana w płatkach
Płatki kukurydziane przesypane do miski blendera i zmiksowane.
Pierś z kurczaka panierowana w płatkach
Wszystkie przyprawy dodane do zmielonych płatków.
Pierś z kurczaka panierowana w płatkach
Jedno jajko wbite do miseczki i rozbełtane.
Pierś z kurczaka panierowana w płatkach
Mięso w panierce smażone na rozgrzanym oleju.