anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pierś z kurczaka panierowana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka zazwyczaj po usmażeniu jest sucha dlatego w tym przepisie dodane jest mleko w którym moczymy mięso.

Pierś z kurczaka panierowana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z kurczaka panierowana

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka panierowana
Mięso z piersi kurczaka należy umyć, osuszyć, pokroić na plastry i delikatnie rozbić. Włożyć do miski i zalać zimnym mlekiem pozostawić na pół godziny. Następnie mleko odsączyć mięso posypać wegeta. Każdy plaster mięsa obtaczać w mące następnie w roztrzepanych jajkach i obtoczyć w bułce tartej. Olej rozgrzać i smażyć piersi na złoty kolor.
Pierś z kurczaka panierowana
pierś z kurczaka mocze w mleku wtedy jest soczysta
Pierś z kurczaka panierowana
panierka musi dobrze przylegać do mięsa.