katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pierś kurczaka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Jeden z bardzo wielu sposobów na przygotowanie piersi z kurczaka. Smażone mięsko w panierce z ciasta .

Pierś kurczaka w cieście Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś kurczaka w cieście

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w cieście
Filety z piersi kurczaka myjemy osuszamy a następnie kroimy w plastry. Rozgrzewamy odrobinę oleju i wrzucamy mięso, oprószamy przyprawą i mieszamy.Chwilę dusimy. Mięso zdejmujemy z patelni i lekko przestudzamy lekko przestudzamy.

Jajka wybijamy, dodajemy mąkę i mleko. Ciasto powinno być dość gęste. Kawałki mięsa maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju.
Pierś kurczaka w cieście
Zdjęcie przedstawia usmazoną pierś kurczaka po przekrojeniu