caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Pierś kurczaka w cieście ziołowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Odmiana dla zwykłej panierki

Pierś kurczaka w cieście ziołowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś kurczaka w cieście ziołowym

 

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki dowolnej posiekanej zieleniny
  • mąka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w cieście ziołowym
Każdy filet przekroić wzdłuż na pół, lekko rozbić i oprószyć pieprzem i solą. Jajo wymieszać z 1/3 szklanki wody, lekko posolić i dodać tyle mąki żeby powstało gęste ciasto naleśnikowe. Dodać zieleninę i dokładnie wymieszać. Kawałki mięsa maczać w cieście i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
Pierś kurczaka w cieście ziołowym
Kawałki ciasta maczamy w cieście
Pierś kurczaka w cieście ziołowym
Podajemy z dowolną surówką