Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka w mussie z fasolki szparagowej
Pierś kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Cytrynę otrzeć ze skórki na tarce o drobnych oczkach, sok wycisnąć i przecedzić. W misce zamarynować pierś z cebulą, czosnkiem, otartą skórką z cytryny, sokiem z cytryny, 2-3 łyżkami oliwy, odrobiną soli (dojdzie jeszcze słona feta!) i pieprzem. Wstawić do lodówki na min. 30minut. W tym czasie ugotować ryż i osobno ugotować w małej ilości wody z solą i odrobiną cukru fasolkę szparagową. Odcedzoną fasolkę szparagową zmiksować z papryczkami i fetą na gładką masę. Dobrze rozgrzać patelnię i szybko zrumienić na niej kurczaka z marynatą, dodać muss z fasolki i papryczek, dosmaczyć pieprzem i solą. Jeśli konsystencja potrawy wyda się Wam zbyt gęsta - podlać bulionem warzywnym. Podawać z gotowanym ryżem. Smacznego.