Sposób przygotowania:
Pierś na ostro z warzywami z woka
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach . Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę .
W woku na maśle podsmażamy pokrojony w kosteczkę bekon i pokrojoną cebulę.Dodajemy pokrojone ziemniaki ,pokrojoną ugotowaną marchewkę . Następnie dodajemy umytą i pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz odsączony z zalewy groszek i pokrojone drobno korniszony .
Pierś z kurczaka obtaczamy-posypujemy przyprawą do steków i grillujemy na osobnej patelni.Następnie kroimy w kawałki i dodajemy na woka. Mieszamy wszystko .Dodajemy umytą posiekaną natkę pietruszki .Doprawiamy solą i pieprzem .Robimy sos czosnkowy .Łączymy jogurt z majonezem i wyciśniętym czosnkiem doprawiamy solą .
W woku na maśle podsmażamy pokrojony w kosteczkę bekon i pokrojoną cebulę.Dodajemy pokrojone ziemniaki ,pokrojoną ugotowaną marchewkę . Następnie dodajemy umytą i pokrojoną w kosteczkę paprykę oraz odsączony z zalewy groszek i pokrojone drobno korniszony .
Pierś z kurczaka obtaczamy-posypujemy przyprawą do steków i grillujemy na osobnej patelni.Następnie kroimy w kawałki i dodajemy na woka. Mieszamy wszystko .Dodajemy umytą posiekaną natkę pietruszki .Doprawiamy solą i pieprzem .Robimy sos czosnkowy .Łączymy jogurt z majonezem i wyciśniętym czosnkiem doprawiamy solą .
evita0007