Sposób przygotowania:
Pierś w aromatycznym piwie
Pierś myjemy i osuszamy, następnie kroimy wzdłuż na pół. Układamy ją w garnku i obficie posypujemy z obu stron przyprawą do kurczaka . Następnie powoli wlewamy piwo, żeby zbyt mocno nie pieniło się. Ząbki czosnku obieramy i kroimy na pół, wówczas więcej oddadzą z siebie aromatu. Wrzucamy je do garnka z piersiami i piwem.
Przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i dalej dusimy piersi, żeby piwo mogło powoli odparować, a my uzyskamy z niego lekko goryczkowy sos. Gotowe piersi podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez 20 minut. Następnie zdejmujemy pokrywkę i dalej dusimy piersi, żeby piwo mogło powoli odparować, a my uzyskamy z niego lekko goryczkowy sos. Gotowe piersi podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.