iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pierś w cieście imbirowym

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Taki obiad łączy ze sobą świetny smak, oraz zdrowy posiłek. Często przyrządzam w taki sposób pierś na niedzielne obiady.

Pierś w cieście imbirowym

Składniki:

Pierś w cieście imbirowym

 

Sposób przygotowania:

Pierś w cieście imbirowym
Pierś kroimy na średnie cienkie części, solimy, pieprzymy, smarujemy sosem sojowym, odstawiamy na godzinę. Imbir ścieramy na tarce o małych oczkach, do maki dodajemy proszek, jajko, dodając wodę miksujemy ciasto, ma mieć gęstą konsystencję, potem oddajemy imbir, ciasto solimy, pieprzymy. Na patelni rozgrzewamy dużo oleju i pierś maczamy w cieście i smażymy na złoto, odsączamy na papierowych ręcznikach. Należy podawać pierś z gotowanymi warzywami (marchewka, kalafior, fasolka), oczywiście warzywa można wybrać według własnego smaku.