zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2421]

Pierś w cieście paprykowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Kotlety w cieście paprykowym..............

Pierś w cieście paprykowym

Składniki:

Pierś w cieście paprykowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś w cieście paprykowym
Piersi umyć, osuszyć i przekroić na pół wzdłuż fileta.
Posolić i popieprzyć.
W miseczce wymieszać jajka, mleko, mąkę, sól, pieprz i paprykę na gładkie ciasto.
Konsystencja powinna być nieco gęściejsza od ciasta naleśnikowego.
Na patelni rozgrzać olej.
Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące następnie w cieście i smażyć z obu stron na nie za dużym ogniu do zrumienienia się kotletów.