Sposób przygotowania:
Pierś w sosie szpinakowym
Pierś myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w dużą kostkę i obsmażamy na oleju. Wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
W międzyczasie szpinak myjemy i odsączamy z wody, kroimy na drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy na rozgrzany olej i smażymy kilka minut. Przesmażone warzywa przekładamy do garnka z mięsem i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, gotujemy razem przez chwilę. Podajemy z ulubionym makaronem.
W międzyczasie szpinak myjemy i odsączamy z wody, kroimy na drobno. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy na rozgrzany olej i smażymy kilka minut. Przesmażone warzywa przekładamy do garnka z mięsem i gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, gotujemy razem przez chwilę. Podajemy z ulubionym makaronem.