iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pierś z kurczaka w sosie na białym winie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pomysł na obiad - expresowy w zrobieniu . Delikatne mięsko pasuje do ryżu , kaszy czy ziemniaczków. Delikatne śmietanowe danie , zasmakuje każdemu.

Pierś z kurczaka w sosie na białym winie

Składniki:

Pierś z kurczaka w sosie na białym winie

 

  • 1/2 kg piersi z kurczaka

 

  • przyprawa uniwersalna

 

 

 

 

  • 1 cebula

 

 

  • białe wino.

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w sosie na białym winie
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy . doprawiamy przyprawa uniwersalną i smażymy z obu stron na maśle. Ściągamy z patelni. Na tej samej patelni smażymy posiekaną cebulkę . Dodajemy pokrojone pieczarki - mieszamy i dolewamy odrobinę białego wina. Redukujemy alkohol. Dodajemy wcześniej usmażone piersi. Zalewamy śmietaną . Redukujemy sos. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.