lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś z dodatkiem wina półwytrawnego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatna pierś o ciekawym smaku polecam.

Pierś  z dodatkiem wina półwytrawnego

Składniki:

Pierś z dodatkiem wina półwytrawnego

 

  • Pierś z kurczaka 1kg

 

  • wino półwytrawne 500 ml

 

 

  • szczypta soli i pieprzu

 

  • papryka czerwona mielona szczypta do zmiany kolorku

 

Sposób przygotowania:

Pierś z dodatkiem wina półwytrawnego
Piersi z kurczaka nacieramy czosnkiem sprasowanym sola pieprzem białym mielonym i czerwona papryką słodką mieloną, zamaczamy w półwytrawnym winie na 3 godziny. Pierś kroimy w kawałki grubsze i smażymy na patelni z obu stron doprawiamy jeśli brakuje nadal nam czegoś w smaku , solą ,pieprzem. Przekładamy do garnka dodajemy wino w którym leżały piersi . Dusimy koło 40 minut dodajemy ocet balsamiczny . Powstanie fajny sosik o miodowym kolorku :) Podajemy z ziemniakami .