haniakson

haniakson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 337]

Pierś z indyka z pieczarkami i imbirem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekko pikantne, dietetyczne, rozgrzewające i smaczne danie, podane z makaronem idealnie nadaje się na szybki obiad.

Pierś z indyka z pieczarkami i imbirem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z indyka z pieczarkami i imbirem

 

  • 30 dkg piersi z indyka
  • 50 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 cm korzenia imbiru
  • 2 łyżki serka homo
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • 2 szklanki makaronu

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka z pieczarkami i imbirem
1. Cebule pokroiłam i zeszkliłam na oleju.

2. Pieczarki umyłam, pokroiłam w plasterki i dorzuciłam do cebuli. Posoliłam i dusiłam ok. 10 minut.

3. Mięso z indyka umyłam i pokroiłam w kostkę. Imbir starłam na tarce. Mięso i imbir dorzuciłam do pieczarek. Dodałam pieprz i paprykę i dusiłam ok. 20 minut.

4. Ostrożnie dodałam serek i wymieszałam. Dorzuciłam posiekany koperek.

5. Podałam z makaronem.
Pierś z indyka z pieczarkami i imbirem
Cebulke kroimy w bardzi drobną kosteczkę.
Pierś z indyka z pieczarkami i imbirem
Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki.
Pierś z indyka z pieczarkami i imbirem
Cebule podsmażamy a oleju i dodajemy pieczarki.
Pierś z indyka z pieczarkami i imbirem
Na kńcu dodajemy serek i koperek i podajemy z makaronem.