Sposób przygotowania:
Pierś z kaczki w majeranku
Piersi dokładnie umyć, naciąć skórkę "w kratkę" uważając, aby nie przeciąć mięsa. Natrzeć czosnkiem staropolskim, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem.
Przyprawy wklepać, po czym kaczkę odstawić na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie mięso smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu zaczynając od strony, po której znajduje się skórka. Smażyć około 7-8 i przewrócić na drugą stronę.
Potem przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec jeszcze przez kilkanaście minut. Podawać z ulubioną surówką.
Przyprawy wklepać, po czym kaczkę odstawić na kilka godzin do lodówki.
Po tym czasie mięso smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu zaczynając od strony, po której znajduje się skórka. Smażyć około 7-8 i przewrócić na drugą stronę.
Potem przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piec jeszcze przez kilkanaście minut. Podawać z ulubioną surówką.