Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Pierś z kurczaka duszona w szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zdrowe soczyste mięsko w raz ze szpinakiem. Mniam mniam!

Pierś z kurczaka duszona w szpinaku

Składniki:

Pierś z kurczaka duszona w szpinaku

 

  • 1 sztuka pierś z kurczaka,
  • 1 porcja szpinak,
  • do smażenia olej do smażenia,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Przyprawa do drobiu

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka duszona w szpinaku
Szpinak wykładamy na sreberko w miejsce gdzie będzie filet.
Następnie filet (pierś) myjemy i układamy na szpinaku.
Przyprawiamy : solą, pieprzem i przyprawą do drobiu.
Polewamy to odrobiną olej.
I wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200sto. pieczemy 30min.

Smacznego!