Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem i szpinakiem
Umyte i osuszone mięso nacinamy tak, by powstały kieszonki.
Oczyszczony szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym przez 1-2 minuty.
Ser i ogórki kroimy w słupki.
Faszerujemy mięso szpinakiem, ogórkiem i serem. Spinamy wykałaczkami, by ser nie wypłynął.
Oprószamy roladki pieprzem i solą.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, następnie dusimy przez 10 minut pod przykryciem.
Oczyszczony szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym przez 1-2 minuty.
Ser i ogórki kroimy w słupki.
Faszerujemy mięso szpinakiem, ogórkiem i serem. Spinamy wykałaczkami, by ser nie wypłynął.
Oprószamy roladki pieprzem i solą.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, następnie dusimy przez 10 minut pod przykryciem.