Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne roladki z piersi kurczaka, nafaszerowane ogórkiem kiszonym, serem oraz świeżym szpinakiem podsmażonym z czosnkiem.

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem i szpinakiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem i szpinakiem

 

  • pierś z kurczaka 2 pojedyncze szt
  • ogórki kiszone 2 szt
  • szpinak świeży 1 garść
  • ser żółty 2 grube plastry
  • olej kokosowy 1 łyżeczka
  • ząbki czosnku 2 szt
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem i szpinakiem
Umyte i osuszone mięso nacinamy tak, by powstały kieszonki.

Oczyszczony szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym przez 1-2 minuty.

Ser i ogórki kroimy w słupki.

Faszerujemy mięso szpinakiem, ogórkiem i serem. Spinamy wykałaczkami, by ser nie wypłynął.

Oprószamy roladki pieprzem i solą.

Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju, następnie dusimy przez 10 minut pod przykryciem.
Pierś z kurczaka faszerowana ogórkiem i szpinakiem
W środku znajduje się kawałek ogórka, sera oraz szpinak.