Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z winogronowym farszem
Sałatę umyć, osuszyć, drobno posiekać,przełożyć do miseczki. Dodać do niej wyciśnięty czosnek. Plastry szynki pokroić w kostkę. Dodać je do sałaty. Dodać też umyte, osuszone winogrona. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do reszty składników. Dokładnie wymieszać, lekko doprawić solą. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem. Do środka nałożyć przygotowany farsz. Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Mięso zrumienić z obu stron, podlać szklanką wody. Dusić pod przykryciem po 10 minut z każdej strony. Gotowe mięso podzielić na porcje.
edytaha