Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka nadziewana mandarynkami
Każda pierś naciąć tak by utworzyła się kieszonka .Zrobić pastę z oleju, konfitury ,pieprzu , Bulionetki i natrzeć nią piersi z kurczaka na zewnątrz i w środku kieszonek . Włożyć do pojemniczka , przykryć i zostawić w lodówce na noc .Obetrzeć marynatę .W kieszonki włożyć po 20 cząstek mandarynek .Spiąć wykałaczkami . Ułożyć na dolnym poziomie parowaru . Gotować całość 40 minut ( od włączenia parowaru – czyli ok. 30 minut aktywnego gotowania )Podawać z ryżem .( ja ugotowałam na parze w miseczce do ryżu nad mięsem 1 woreczek ryżu + 2 łyżeczki masła + 1 szklanki wody z rozpuszczoną w niej 1/3 Bulionetki drobiowej Knorra ) . Dodatkowo obłożyłam kurczaka resztą mandarynek z syropu . Zrobiłam też mizerię z dość grubo pokrojonego ogórka z pieprzem cytrynowym ( reszta normalnie jak mizeria )
ulcia21
A.B.
kinga
emilamm10
gregvip