mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Roladki ze szpinaki, proste fajne połączenie zimową porą

Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem

 

  • Olej z dodatkiem suszonych pomidorów, czosnku i bazyli

 

  • 2 filety z kurczaka

 

 

 

 

 

  • 4 pomidorki koktajlowe

 

 

  • 1 cebula

 

 

 

 

  • Kawałek sera lazur

 

 

  • 0,5 kg ziemniakó

 

  • Kopytka

 

  • ¾ szklanki mąki wrocławskiej

 

 

 

  • 1 łyżeczka koperku suszonego

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem
Pierś z kurczaka rozcinam, rozbijam solę i pieprzę. Na rozgrzanej patelni na olej przesmażam pokrojoną cebulkę i ząbek czosnku. Dodaje szpinak mrożony i dalej przesmażam. Doprawiam solą i pieprzem. Farsz szpinakowy nakładam na pierś rozbitą zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na patelni na oleju. Brukselkę gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i polewam bułką tartą zrobioną z 1 łyżki masła i 1 łyżki bułki. Sałatę myję, osuszam strzępię układam na talerzu, dodaję cząstki pomarańczy, plastry ogórka i kawałki sera lazur. Ziemniaki obieram, gotuję i odcedzam z wody. Jak ostygną blenderuje je dodaje jajko, sól, mąkę, koperek. Formuje wałek ciasta i odcinam szagówki. Gotuję je w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju kujawskiego. Dzięki niemu kopytka nie skleją się Podaję z roladą ze szpinakiem. Talerz dekoruję pomidorkami koktajlowymi.
Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem
Rozbita pierś z kurczaka w woreczku foliowym
Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem
Nadzienie ze szpinaku mrożonego na piersi
Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem
Panierowanie roladki w jajku i bułce tartej
Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem
Smażenie rolad na rozgrzanym oleju na patalni