Sposób przygotowania:
Drobiowe roladki nadziewane szpinakiem
Pierś z kurczaka rozcinam, rozbijam solę i pieprzę. Na rozgrzanej patelni na olej przesmażam pokrojoną cebulkę i ząbek czosnku. Dodaje szpinak mrożony i dalej przesmażam. Doprawiam solą i pieprzem. Farsz szpinakowy nakładam na pierś rozbitą zwijam, obtaczam w jajku i bułce tartej. Smażę na patelni na oleju. Brukselkę gotuję w osolonej wodzie. Odcedzam i polewam bułką tartą zrobioną z 1 łyżki masła i 1 łyżki bułki. Sałatę myję, osuszam strzępię układam na talerzu, dodaję cząstki pomarańczy, plastry ogórka i kawałki sera lazur. Ziemniaki obieram, gotuję i odcedzam z wody. Jak ostygną blenderuje je dodaje jajko, sól, mąkę, koperek. Formuje wałek ciasta i odcinam szagówki. Gotuję je w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju kujawskiego. Dzięki niemu kopytka nie skleją się Podaję z roladą ze szpinakiem. Talerz dekoruję pomidorkami koktajlowymi.
2milutka
mysza75
ja słodkości nie jem więc u mnie konkrety obiadowe :-)