WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1237]

Schabowe paprykowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety schabowe doprawione ostrą papryką w proszku i usmażone w tradycyjnej panierce. Mała odmiana gdy znudzą się tradycyjne kotlety.

Schabowe paprykowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe paprykowe

 

Sposób przygotowania:

Schabowe paprykowe

ETAP 1:

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem. Następnie rozbić tłuczkiem do mięsa na cienkie kotlety. Kotlety skropić sokiem z cytryny. Doprawić je sola, pieprzem (ale tylko odrobiną) i ostrą papryką w proszku.

Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Bułkę tartą wysypać na talerz. Kotlety panierować w jajku i w bułce tartej.

Na patelni rozgrzać olej i wkładać kotlety. Smażyć kotlety na złoty kolor z obu stron. Wyjmować na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym żeby trochę odsączyć.

Podawać z dowolnymi dodatkami.

Schabowe paprykowe
Kotlety schabowe paprykowe w trakcie smażenia
Schabowe paprykowe
Kotlety schabowe opanierowane w jajku i bułce
Schabowe paprykowe
Kotlety schabowe przyprawione solą, pieprzem, cytryną i papryką
Schabowe paprykowe
Plastry schabu rozbite tłuczkiem na kotlety.