Sposób przygotowania:
Kurczak po hawajsku
Udka z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy pieprzem z kolendrą, cząbrem i ziołami prowansalskimi. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę.
Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym lub foremce. Obsypujemy go pokrojonymi warzywami. Całość odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Przygotowujemy glazurę. Miód, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i przyprawy dokładnie mieszamy ze sobą. Tak przygotowaną glazurą smarujemy kurczaka.
Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Od czasu do czasu mięso przewracamy.
Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym lub foremce. Obsypujemy go pokrojonymi warzywami. Całość odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Przygotowujemy glazurę. Miód, koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek i przyprawy dokładnie mieszamy ze sobą. Tak przygotowaną glazurą smarujemy kurczaka.
Pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 60 minut. Od czasu do czasu mięso przewracamy.
lukrowanepierniczki
mocsłodkości
Czekoladka 2