Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka po włosku
Filety natrzeć czosnkiem, estragonem, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać masło z łyżką oleju i smażyć filety po 3 min. z każdej strony. Następnie przełożyc do naczynia żaroodpornego. Pozostałą część oleju rogrzać w rondlu, wsypac cebulę dodać koncentrat, cukie,r oregano i wywar z kury. Przyprawić solą i pieprzem i gotować na wolnym ogniu 15 min.Piekarnik rozgrzać do 180st. Sos nałożyć na filety, naczynie przykryć folią aluminiową ( chyba ,że ma swoją pokrywkę) i wstawić do piekarnika na 25 min. Po tym czasie wyjąć filety z piekarnika , rozłożyć na nich plastry mozarelli, włączyć górną grzałkę i wstawić do piekarnika na 3-5 min dopóki ser się nie roztopi. Przybrać i podawać z ryżem.
Persik
astra
Oczywiście ,że mozna użyc innego sera. Ja robilam juz z serem żoltym i pleśniowym :)
pinecha
szczególnie propozycja sera pleśniowego :-)
astra
Lubię ser pleśniowy:)
pigwa