mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pierś z kurczaka w galarecie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Piersi z tego przepisu są niezwykle soczyste, aromatyczne, po prostu pyszne!:)

Pierś z kurczaka w galarecie

Składniki:

Pierś z kurczaka w galarecie

 

  • 1 większa pierś z kurczaka
  • rosół (ok. 1 szklanki) lub bulion drobiowy z kostki
  • żelatyna (do rosołu lub bulionu) ok. 2 łyżeczek
  • Do ozdoby: marchewka oraz natka pietruszki

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w galarecie
Pierś z kurczaka ugotować w rosole. Pokroić w plastry. Ułożyć na półmisku. Rosół zagotować. Rozpuścić w nim żelatynę. Ciepłym roztworem zalać piersi. Ozdobić plasterkami ugotowanej marchewki oraz natką pietruszki.