Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka w ketchupie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Błyskawiczna potrawa z piersi kurczaka z pieczarkami i ketchupem.

Pierś z kurczaka w ketchupie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w ketchupie

 

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej do smażenia
  • 4 duże pieczarki
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 łyżka papryki suszonej w płatkach
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • 1 gałązka świeżego oregano
  • 2 łyżki ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w ketchupie
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli. Smażyć razem ok. 5 minut. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę i dodać razem z płatkami papryki do pieczarek z cebulą. Dodać paprykę mieloną, przyprawę do kurczaka i posiekane listki oregano, wymieszać. Smażyć, mieszając od czasu do czasu, ok. 10 minut. Po tym czasie dodać ketchup, wlać pół szklanki wody. Dokładnie wymieszać. Można podawać z posiekanym szczypiorkiem.
Pierś z kurczaka w ketchupie
Cebula i czosnek zeszklone na rozgrzanym oleju.
Pierś z kurczaka w ketchupie
Pokrojone w półplasterki pieczarki dodane do cebuli z czosnkiem.
Pierś z kurczaka w ketchupie
Pokrojone mięso dodane razem z płatkami papryki do pieczarek.
Pierś z kurczaka w ketchupie
Woda i ketchup dodane do usmażonego mięsa.