donia1219

donia1219

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 142]

Pierś z kurczaka w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gulasz z kurczaka jest moim przepisem gulaszu o mniejszej zawartości tłuszczu i kalorii, a większej zawartości białka :)

Pierś z kurczaka w sosie własnym

Składniki:

Pierś z kurczaka w sosie własnym

 

  • 50 dag kurczaka
  • 2 cebule
  • łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • przyprawa do gyrosa
  • woda

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w sosie własnym
Do kurczaka dodajemy łyżkę oliwy z oliwek, paprykę słodką mieloną, sól, pieprz, przyprawę do gyrosa, oraz pokrojoną w paski cebulkę. Wszystko ze sobą łączymy tworząc mięso w tzw mokrej marynacie, odstawiam na 30 minut, aby wszystko się przegryzło.Po 30 minutach na patelnię dodaję kurczaka, wraz z cebulą, wszystko razem podsmażam przez 4 minuty, następnie zalewam 400 ml wody, wszystko razem duze przez 20 minut, smacznego!:)