Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w pieczarkowym sosie
Piersi z kurczaka dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w kostkę. Pokrojone piersi z kurczaka posypać pieprzem oraz solą i odłożyć na parę chwil do lodówki, żeby mięso przeszło smakiem przypraw. Kostkę rosołową rozpuścić w pół szklance wody. Cebulę obrać, umyć pod zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Rozpuszczoną kostkę rosołową, pokrojoną cebulę oraz pieczarki dać na patelnię i całość podsmażać razem. Sos pieczarkowy posolić i popieprzyć do smaku według własnego uznania. Do sosu włożyć pokrojone piersi z kurczaka i całość dusić razem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec sos zagęścić śmietaną i bardzo dokładnie wymieszać. Natkę pietruszki umyć, drobno posiekać i posypać potrawę.