Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z paprykami i pieczarkami
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę i oprószamy przyprawami. Odstawiamy.
Papryki myjemy, czyścimy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze części.
Na rozgrzanym oleju kolejno smażymy i przekładamy do garnka: mięso, cebulę i czosnek, papryki, pieczarki. Do ugotowanego dania dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawy i gotujemy razem przez chwilę.
Papryki myjemy, czyścimy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze części.
Na rozgrzanym oleju kolejno smażymy i przekładamy do garnka: mięso, cebulę i czosnek, papryki, pieczarki. Do ugotowanego dania dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawy i gotujemy razem przez chwilę.