kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 378]

Pierś z kurczaka z paprykami i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pierś z kurczaka z kolorowymi paprykami i pieczarkami. Podajemy z ziemniakami, makaronem lub ryżem. Polecam.

Pierś z kurczaka z paprykami i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z paprykami i pieczarkami

Mięso i przyprawy do oprószenia

Pozostałe składniki

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z paprykami i pieczarkami
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w kostkę i oprószamy przyprawami. Odstawiamy.

Papryki myjemy, czyścimy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze części.

Na rozgrzanym oleju kolejno smażymy i przekładamy do garnka: mięso, cebulę i czosnek, papryki, pieczarki. Do ugotowanego dania dokładamy koncentrat pomidorowy, przyprawy i gotujemy razem przez chwilę.
Pierś z kurczaka z paprykami i pieczarkami
Umyte i pokrojone mięso posypujemy przyprawami
Pierś z kurczaka z paprykami i pieczarkami
Obraną z łusek cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę
Pierś z kurczaka z paprykami i pieczarkami
Umyte papryki i pozbawione pestek papryki kroimy w kostkę
Pierś z kurczaka z paprykami i pieczarkami
Oczyszczone pieczarki kroimy na mniejsze części