lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś z kurczaka z musztardą Dijon

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smacznie czasami znaczy prosto :)

Pierś z kurczaka z musztardą Dijon Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś z kurczaka z musztardą Dijon

 

  • podwójna pierś z kurczaka

 

  • musztarda Dijon 4 łyżki

 

 

  • sól prowansalska szczypta

 

  • sól cypryjska w płatkach

 

  • Panierka:

 

 

  • 3 jaja

 

 

  • pomidorki

 

  • rzodkiewka

 

  • szczypiorek

 

  • ziemniaczki

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z musztardą Dijon
1.Pierś z kurczaka dokładnie myjemy kroimy w plastry lekko tłuczemy. 2. Doprawiamy solą ,papryką . 3. Smarujemy musztardą pierś 4. Płatki kukurydziane tłuczemy tłuczkiem na drobno. 5. Obtaczamy pierś w jaju a potem płatkach owsianych. 6. Smażymy na oliwie z oliwek na rumiany kolor, podajemy z ziemniaczkami surówką .
Pierś z kurczaka z musztardą Dijon
Smażymy na patelni na oliwie z oliwek na rumiany kolor z obu stron