Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka ze śliwkami
Pierś po umyciu kroimy na kotlety. Każdy z nich delikatnie roztrzepujemy tłuczkiem do mięs i doprawiamy do smaku solą ziołową, pieprzem zwykłym i ziołowym. Smażymy chwilę na średnim ogniu na patelni z rozgrzanym olejem.
Śliwki myjemy i przekrajamy na pół i usuwamy z nich pestki. Połówki śliwek wrzucamy na patelnię, Całość smażymy, aż mięso będzie z obu stron usmażone, a śliwki zaczną się rozpadać. Wtedy wlewamy miód i całość smażymy jeszcze 3 minuty, mieszając wszystkie składniki.
Podajemy gorące, pasującym dodatkiem jest ryż.
Śliwki myjemy i przekrajamy na pół i usuwamy z nich pestki. Połówki śliwek wrzucamy na patelnię, Całość smażymy, aż mięso będzie z obu stron usmażone, a śliwki zaczną się rozpadać. Wtedy wlewamy miód i całość smażymy jeszcze 3 minuty, mieszając wszystkie składniki.
Podajemy gorące, pasującym dodatkiem jest ryż.