iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Pierś z oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie nie wymaga większego nakładu pracy dlatego łatwo je przygotować w pośpiechu gdy nie mamy pomysłu na obiad.

Pierś z oliwkami

Składniki:

Pierś z oliwkami

 

  • 1 duża pierś z kurczaka,
  • 1 opakowanie oliwek zielonych,
  • 1/4 łyżeczki soli,
  • szczypta pieprzu,
  • 1/3 szklanki śmietany 12%,
  • łyżeczka przyprawy curry,
  • opakowanie makaronu najlepiej świderki lub nitki

 

Sposób przygotowania:

Pierś z oliwkami
Kurczaka kroimy w kostkę, solimy, pieprzymy oprószamy curry, odstawiamy na godzinę. Następnie na łyżce oleju smażymy na miękki mięso i podlewamy śmietaną, dodajemy pokrojone oliwki, smażymy jeszcze 10 min. Makaron gotujemy na pół twardo w słonej wodzie i podajemy ze smażonym kurczakiem z sosem śmietanowym.