Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z jabłkiem i sosem
Pierś z kurczaka podzielić na 4 części. Każdą porcję mięsa przeciąć w środku, aby otrzymać kieszonkę. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jabłko pokroić w półplasterki. Do każdej kieszonki w mięsie wsypać po 1 łyżeczce majeranku, do każdej włożyć kilka półplasterków jabłka. Brzegi nacięcia spiąć wykałaczkami. Na patelni rozgrzać olej. Nadziane mięso kłaść na patelnię i posypać przyprawą do grilla. Smażyć na rumiano z każdej strony. Sos: Suchą patelnię rozgrzać, wylać na nią miód. Podgrzewać tak długo, aż miód zacznie się pienić. Do miodu wlać ocet balsamiczny i podgrzewać dalej. Jak sos zgęstnieje, wlać bulion. Gotować dalej tak długo, aż sos się zredukuje i zgęstnieje. Każdą nadzianą jabłkiem i usmażoną pierś z kurczaka przeciąć na pół i polać sosem.