agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Piersi kurczaka nadziewane suszonymi śliwkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Delikatne mięso z piersi kurczaka połączone z suszoną śliwką, podane z duszoną marchewką, ryżem, polane delikatnym sosem... poezja smaku.

Piersi kurczaka nadziewane suszonymi śliwkami

Składniki:

Piersi kurczaka nadziewane suszonymi śliwkami

 

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka nadziewane suszonymi śliwkami

smażenie

Piersi kurczaka nadziewane suszonymi śliwkami

piersi z kurczaka opłukać przekroić, rozdzielić na 4 części. Każdą porcję naciąć tak aby utworzyła się w niej kieszeń, natrzeć solą i pieprzem. Śliwki włożyć do kieszonek, spiąć wykałaczkami.Zrumienić mięso z obu stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 2:

Ryż ugotować. Marchewki obrać pokroić w paski.Do podsmażonej piersi dodać marchew, wlać bulion, udusić. Następnie zlać sos doprawić go sokiem z cytryny, śmietaną wymieszaną z solą i pieprzem, mieszając zagotować.