Sposób przygotowania:
Piersi kurczaka w zalewie cioci Bronki
Filety z kurczaka smażę w całości na maśle z dwóch stron (gdy są duże przeciąć je na mniejsze). Filety wyjmuję i na tej samej patelni podsmażam 2 obrane cebule pokrojone w talarki na złoty kolor.
ZALEWA- wodę, ocet, cukier,liście laurowe, pieprz i ziele anielskie zagotowuję tworząc zalewę. Zostawiam do wystygnięcia.
Filety kurczaka układam na stojąco w słoiku, dokładam cebulę i dopełniam go zrobioną zalewą. Wstawiam do lodówki w celu przegryzienia. Filety po 2-3 dniach są gotowe do zjedzenia.
Podaję je jako zakąskę (np przy czymś mocniejszym)
ZALEWA- wodę, ocet, cukier,liście laurowe, pieprz i ziele anielskie zagotowuję tworząc zalewę. Zostawiam do wystygnięcia.
Filety kurczaka układam na stojąco w słoiku, dokładam cebulę i dopełniam go zrobioną zalewą. Wstawiam do lodówki w celu przegryzienia. Filety po 2-3 dniach są gotowe do zjedzenia.
Podaję je jako zakąskę (np przy czymś mocniejszym)
eli_555