kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Piersi kurczaka w zalewie cioci Bronki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Filety z kurczaka smażę w całości na maśle

Piersi kurczaka w zalewie cioci Bronki

Składniki:

Piersi kurczaka w zalewie cioci Bronki

 

  • 4 filety z kurczaka
  • 2 cebule
  • masło do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Piersi kurczaka w zalewie cioci Bronki
Filety z kurczaka smażę w całości na maśle z dwóch stron (gdy są duże przeciąć je na mniejsze). Filety wyjmuję i na tej samej patelni podsmażam 2 obrane cebule pokrojone w talarki na złoty kolor.
ZALEWA- wodę, ocet, cukier,liście laurowe, pieprz i ziele anielskie zagotowuję tworząc zalewę. Zostawiam do wystygnięcia.
Filety kurczaka układam na stojąco w słoiku, dokładam cebulę i dopełniam go zrobioną zalewą. Wstawiam do lodówki w celu przegryzienia. Filety po 2-3 dniach są gotowe do zjedzenia.
Podaję je jako zakąskę (np przy czymś mocniejszym)