paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

piersi z farszem z pietruszki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealnie smakuje z wiosenną sałatką z warzyw świeżych

piersi z farszem z pietruszki

Składniki:

piersi z farszem z pietruszki

 

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1 jako
  • pęczek natki pietruszki
  • pieprz
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:

piersi z farszem z pietruszki
Mięso myjemy i osuszamy. Z każdej piersi odcinamy boki aby miała kształt prostokąta. Każdy z prostokątów mięsa nacinamy poziomo aby powstała kieszonka. Mięso oprószamy solą i pieprzem, następnie przyprawy delikatnie wklepujemy w nie. Odcięte kawałeczki mięsa dodajemy do natki i jajka. Całość za pomocą blendera łączymy w jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku według uznania. Wcześnie przygotowane piersi faszerujemy masą z natki. Smażymy każdą pierś na oleju na złoto powoli aby były dosmażone w środku.