Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z jabłkami
Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy z oliwek i masła wsypałam obrane i posiekane szalotki.Smażyłam na średnim ogniu 3-4 minuty aż zmiękły. Umyte jabłka osuszyłam, pokroiłam na ćwiartki a następnie usunęłam gniazda nasienne i pokroiłam w plasterki. Wrzuciłam je na patelnię i posypałam cukrem.Smażyłam na zwiększonym ogniu aż jabłka nabrały złotawego, karmelowego koloru. Na osobnej patelni dolałam 2 łyżki oliwy z oliwek,wrzuciłam mięso i smażyłam na średnim ogniu ok. 6 minut, obracając w czasie smażenia. Mięso polałam cydrem.Doprowadziłam do wrzenia i gotowałam bez przykrycia ok 10 minut mieszając od czasu do czasu na słabym ogniu. Kiedy mięso jest gotowe ( wypływać zacznie z niego klarowny sok) dolałam śmietanę.Przyprawiłam solą,pieprzem.Na koniec wrzuciłam cebule z jabłkami.Wymieszałam.Podawałam od razu z całymi ziemniaczkami.
zewa
W tytule i opisie jest o nich mowa a w składnikach zapomniałaś o nich wspomnieć.
No i brak zdjęcia czyli ???????????/
zewa
MagdaMM
Bo to kolejna bajka smakowitej ....1. :)