Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka na ostro
Dokładnie umyte i osuszone piersi z kurczaka kroimy w paski. Przekładamy do woreczka. Dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość zależy od naszych upodobań) oraz olej chilli.
Woreczek zawiązujemy i rozprowadzamy przyprawy po wszystkich kawałkach kurczaka.
Tak przygotowane piersi wstawiamy na noc do lodówki.
Godzinę przed smażeniem wyjmujemy mięso z lodówki. Gdy będzie miało temp. pokojową możemy przystąpić do smażenia lub grillowania.
Podajemy na ciepło z sosami lub dipami.
Woreczek zawiązujemy i rozprowadzamy przyprawy po wszystkich kawałkach kurczaka.
Tak przygotowane piersi wstawiamy na noc do lodówki.
Godzinę przed smażeniem wyjmujemy mięso z lodówki. Gdy będzie miało temp. pokojową możemy przystąpić do smażenia lub grillowania.
Podajemy na ciepło z sosami lub dipami.
bozenaK
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości