Sposób przygotowania:
Panierowane piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka myjemy i kroimy na małe kotleciki solimy, pieprzymy i na godzinkę do lodówki. Panierujemy w jajku i bułce tartej . Cebulkę obieramy i kroimy w półplasterki smażymy chwilę ,dodając szczyptę cukru (cebulka puszcza wtedy wszystkie soki i jest wspaniała), dodajemy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki ,gdy sos wyparuje dodajemy umyta i pokrojoną w paski paprykę , dodajemy do smaku vegetę ,paprykę słodką, pieprz ,jeszcze chwilę smażymy, na dodajemy pokrojone w kostke ananasy ,posiekana natkę pietruszki łączymy farsz z sosem pieczarkowym z Łowicza dusimy jeszcze z 10 min. , ,próbujemy i doprawiamy jeszcze do smaku. W zamykanym naczyniu zaroodpornym układamy warstwowo na przemian farsz, piersi z kurczka znów farsz, piersi i farsz,zamykamy naczynie. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160% na 20 min. SMACZNEGO !
andzia67
Olek Chełmno
andzia67
To jest danie na konkurs sosu Łowicz ,zapewniam Cię ze dodatek sosu nie ujmuje mu smaku, i nie jest on z paczki ale ze słoiczka!