evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Piersi z Piekrnika

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne ,aromatyczne miesko z piekarnika-Polecam :-)

Piersi z Piekrnika Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Piersi z Piekrnika

 

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 1 opakowanie marynaty w płynie (Kamis marynata Szlachecka)
  • 2 gałązki bazylii (posiekanej)
  • 2 gałązki natki pietruszki (posiekanej)
  • sól,pieprz(niekoniecznie)

Sposób przygotowania:

Piersi z Piekrnika
Piersi kurczaka myjemy-wycieramy ręcznikiem papierowym. Gorę mięska nacinamy w kratkę. Wkładamy do miseczki ,do tego wlewamy naszą marynatę. Porządnie wcieramy z kazdych stron. Przykrywamy miseczkę talerzykiem bądż folią aluminiową i odkładamy do laodówki na całą noc żeby dobrze nam miesko przeszło. Po tym czasie wykładamy pierś na blaszkę z kratką,posypujemy zieleninką,przykrywamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180*C i pieczemy 1h.Po godzinie pieczenia odkrywamy pokrywę i podpiekamy z 10-15 minut do zarumienienia się i gotowe. SMACZNEGO . . . . . Podajemy z czym kto lubi :) Ja podłam z ziemniaczkami i sałatka z pomidorów :-)
Piersi z Piekrnika
Etap 1
Piersi z Piekrnika
Etap 2