dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pietruszkowe burgery

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczne kotlety z dodatkiem natki pietruszki.

Pietruszkowe burgery Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pietruszkowe burgery

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 1/2 kg mięsa wołowego
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka
  • 1 bułka czerstwa
  • 1/2 szkl bulionu
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Pietruszkowe burgery
Obraną cebulę kroimy w kotkę. Przesmażamy na rozgrzanym oleju i dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy namoczoną w bulionie i dobrze odciśniętą bułeczkę, jajka i przyprawy. Na koniec siekamy pietruszkę i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy masę. Formujemy płaskie kotlety i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju na brązowy kolor. Smacznego.
Pietruszkowe burgery
Obraną cebulę drobno siekamy i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Pietruszkowe burgery
Umytą i wysuszoną pietruszkę drobno siekamy.
Pietruszkowe burgery
Mięso mieszamy z dodatkami i formujemy kotlety.